Het grote taboe; een droge vagina

Een droge vagina is een veel gehoorde klacht tijdens en na de overgang. Maar niet alleen vrouwen in de overgang hebben last van een droge vagina. Van alle vrouwen die bijvoorbeeld kanker doormaken, ervaart 90 procent problemen op seksueel gebied. Onder andere chemotherapie en bestraling dragen bij aan een afgenomen libido, pijn bij het vrijen, moeilijkheden met het bereiken van een orgasme en vaginale droogheid. Maar ook een zwangerschap, ziekte, stressvolle periodes of de eerste seksuele ervaringen kunnen deze klachten geven. 

Zoveel vrouwen die dezelfde klachten ervaren, maar toch wordt er (liever) niet over gesproken. BodyGliss wil dit taboe doorbreken. Want iedere vrouw verdient het om te genieten van seks. En dat is ook heel goed mogelijk. Probeer het eens met onze Care & Comfort lijn. Voorgeschreven en geadviseerd door gynaecologen en andere specialisten. Ook zijn er andere behandelingen. Wat je ook doet, blijf er niet mee zitten. 

De Overgang

De overgang is eigenlijk een soort tweede puberteit, waarin je vruchtbare periode wordt afgesloten. Tijdens deze overgangsperiode verandert het vrouwenlichaam waardoor een reeks aan klachten kunnen ontstaan. Voor sommige vrouwen zijn deze klachten zó ernstig dat het hun leven ontwricht. Gelukkig zijn er goede behandelingen. Lees hier wat twee ervaren gynaecologen hierover zeggen:

Artikel gynaecologen Henk Oosterhof en Dorenda van Dijken.

HI